Activiteiten 2017

Datum activiteit: zondag 17 december 2017

Voor de eindejaarsactiviteit nam Het Bezemklokje zijn leden mee naar een religieuze locatie. In de Middelareskerk uit de jaren dertig toonde koster J.Van Rompuy o.a. het fresco boven het hoofdaltaar waarop Hubert Misonne, de eerste pastoor van de kerk, staat afgebeeld rechts van de ziekenzuster uit de Otterstraat. Alle "Middelareskinderen", waarmee alle leden die hun communie deden of trouwden in deze kerk worden bedoeld, werden op de foto vereeuwigd. 

De Middelareskinderen. Deze benaming werd bedacht door ons lid Lieve Dergent.

Datum activiteit: zondag 15 oktober 2017

Stadsgids Pieter André Melis wandelde met onze leden op een zonnige zondag door de Weesgegroet. Hij bracht een enthousiast verhaal over deze typische Turnhoutse wijk en nam hen mee naar een verborgen hoekje. 

Datum activiteit: zondag 3 september 2017

Het Bezemklokje wil graag van andere heemkundekringen leren hoe zij heemkunde onder de aandacht brengen. Daarom brachten de leden ook een bezoek aan Het Hofke van Chantraine, de thuisbasis van Corsendonca, de heemkundekring van Oud-Turnhout. Na een verkennende wandeling in de groene gemeente bezochten onze leden ook de kerk en het gemeentehuis van Oud-Turnhout. Een drankje achteraf kon natuurlijk niet ontbreken. 

Datum activiteit: zondag 9 juli 2017

Het Bezemklokje is de talrijke vrijwilligers heel dankbaar voor de hulp die zij bieden om de werking van de vereniging vlot te laten verlopen. Als dank voor hun inzet organiseerde de heemkundekring voor hen een bezoek aan Het Nest, de brouwerij gevestigd in Oud-Turnhout. Daarna wachtte stadsgids Rob Daniels hen op in de zaal Sint-Pietershoek voor een virtuele wandeling door Turnhout. Op initiatief van An Van Der Flaas bereidde het keukenteam tot slot een lekkere ‘kermismaaltijd.  


Datum activiteit: zondag 7 mei 2017

’s Gravenhoeve is de boerderij van Jacques Boone, al jarenlang lid van Het Bezemklokje. Hij ontving onze leden op zijn domein en Christian Raskin en Harry Baeken, spijtig genoeg niet op de foto, leidden de bezoekers rond. 

Datum activiteit: zondag, 29 januari, 2017

Zoals steeds trapte Het Bezemklokje het nieuwe jaar af met de bezemquiz, waar vrouwelijke en mannelijke leden samen en ontspannen hun verstand pijnigen. Achteraf poseren de winnaars, een trotse glimlach om de lippen, samen met de presentatoren.