Tentoonstelling 2011

Start
Omhoog

Tentoonstelling 2011.

60 jaar volkskunst in was – Zusters Clarissen Turnhout.

Het leven van de zusters in het klooster, de laatste zes Clarissen, hun leven en werk… alles komt aan bod in deze rijk geïllustreerde brochure. Iedereen die deze brochure leest verbaasd zich over de grote variëteit van wassen beelden die de zusters hebben gemaakt de afgelopen 60 jaar. Wie wist er al dat ze een vloekende papegaai met als leermeester de Witte van Zichem hadden gemaakt ?

Beschikbaarheid Catalogi '60 jaar volkskunst in was – Zusters Clarissen Turnhout.'.
Deze catalogi is momenteel niet meer in voorraad; beschikbaarheid is mogelijk onder voorwaarden.
Interesse? Contacteer het bestuur via info@hetbezemklokje.be met vermelding 'Catalogi: 60 jaar volkskunst in was – Zusters Clarissen Turnhout.'

Verslag van de tentoonstelling.

Zoals bij elke tentoonstelling was ons bestuur opnieuw zeer gespannen en druk in de weer… De opbouw, de openingsreceptie met als gastspreker Eric Vos, schepen van Cultuur, onze ledendag en 2 weken tentoonstelling hebben weer heel wat teweeg gebracht in Turnhout en omstreken. We stellen vast dat een doelgerichte publiciteit op de regionale televisie en in vele kranten het bezoekersaantal sterk doet stijgen. Eric Vos noemde ons, Het Bezemklokje, stilaan een vertrouwde waarde. Het is natuurlijk hartver-warmend om dit te vernemen vanuit het Stadsbestuur. Het succes van de tentoonstelling is mogelijk te verklaren door de grote herkenbaarheid. Iedereen heeft zelf, of kent in de familie wel iemand, die één of vaak meer-dere stolpen met wassen beeldjes op de kast of schoorsteenmantel heeft.
Talloze keren kregen we van onze bezoekers te horen dat zij nog een of meerdere wassen beeldjes in hun bezit hebben. We hebben vele mensen opnieuw ‘anders’ naar hun eigen wassen volkskunst laten kijken. De waardering en kunstwaarde is zeker verhoogd. Zoals in elke verzameling geeft het samenbrengen van gelijkaardige zaken een meerwaarde die niet te onderschatten valt. Ons opzet is geslaagd als we er mede voor gezorgd hebben dat de beeldjes nog beter dan voordien bewaard en gekoesterd worden.

Referentie Artikel.
Auteur: Marc Cornelis
Datum van publicatie: December 2011

© Dani Bellemans & Het Bezemklokje 2011-2018
laatste wijziging op 25/03/2018