Bezemquiz

Start
Omhoog

 

Bezemquiz van 1 februari

Op zondag 1 februari trokken een 70-tal leden van Het Bezemklokje naar de Sint Pietershoek voor de jaarlijkse quiz, volgens de traditie voorafgegaan door een korte nieuwjaarsreceptie met bubbels en fruitsap. Waar is de tijd (reeds 4 jaar geleden !) dat we de aanwezigen moesten 'aanporren' deel te nemen aan onze quiz ! Genieten van een lekker Kempisch buffet  en een glaasje wijn, dat zagen ze wel zitten, maar hun gezicht verliezen bij gebrek aan kennis over Turnhout, dat liever niet... Dat was dus nu wel heel anders. Er waren meer dan 60 quizers en sommigen gingen er zelfs prat op dat ze ervoor 'gestudeerd' hadden !

Tijdens een korte toespraak  lichtte onze voorzitter Marc Cornelis reeds een tipje op van de sluier in verband met onze volgende tentoonstelling. Dit jaar zullen alle Turnhoutse Reuzen over de Grote Markt paraderen en zal hun ontstaansgeschiedenis openbaar gemaakt worden. Er werd contact gelegd met de Turnhoutse Reuzenclub en enkele bestuursleden van Het Bezemklokje bezochten reeds het Reuzenmuseum in het Henegouwse Ath ! Vanzelfsprekend werd het Reuzenlied reeds ingeoefend.

In 4 rondes vuurden wij dan de vragen af op de 10 quizploegen. Enkele quizers maakten opmerkingen over de juistheid van de antwoorden, het bestuur moest beraadslagen en bijsturen. Zo zie je maar dat het er ernstig aan toe ging.
Aan enkele quiztafels  kregen we te horen dat de vragen moeilijker waren dan vorige jaren. Kwam het door een andere inbreng? Ons lid Harry Baeken had 'zijn steentje' bijgedragen bij het opstellen van de vragen. Letterlijk, want er werden heel wat vragen over Turnhoutse gebouwen gesteld. Wie staat als windhaan op het torentje van het Taxandriamuseum ? Welke papierfabriek was gevestigd op de huidige Muylenbergparking ? In welke straten waren de Slijkpoort en de Witte Weverspoort gelegen ? Slechts 2 ploegen wisten wat er ontbrak aan de fiets van politiecommissaris Van Calster. Men moest op een foto Gust de badmeester herkennen en Turnhoutse wijsheden aanvullen zoals 'Wie veel reist, .....' wat te lezen is in het station.

Met slechts één puntje verschil gingen 'De Winnaars' aan de haal met de eerste prijs. 'De Kereumeltjes' waren terecht fier op hun tweede plaats.
Na de prijsuitreiking werd er gesmuld van allerlei typische Kempische gerechten.

Dank aan alle helpers én aan de talrijke quizers. Hopelijk tot volgend jaar !

© Dani Bellemans & Het Bezemklokje 2011-2018
laatste wijziging op 05/07/2019