Trouwen in Turnhout

Start
Omhoog

 

Trouwen in Turnhout

Op 21 november om 19.00 u opende in het Kunsthuis Theobaldus de lang aangekondigde tentoonstelling van Het Bezemklokje ’Trouwen in Turnhout’. Alle genodigden, ‘op hun huwelijksbest’ werden met luid geklop aangekondigd door Rob Daniels, ceremoniemeester van dienst.

Iedereen luisterde aandachtig naar de uitleg van de voorzitter over het tot stand komen van de tentoonstelling. Daarna vertelde pastoor Dierckx hoe relaties in de jaren ‘50 ontstonden en hoe een huwelijksdag toen verliep, precies wat de foto’s op de tentoonstelling illustreerden.  Gil Tack moest daarom niet veel meer toelichten en ging wat dieper in op de voorwaarden voor huwelijksgeluk uit 1936 : de man zoekt rust en vrede in het huwelijk en wil vertroeteld worden. De intelligente, begripvolle vrouw volgt hem daarin! Niet iedereen in de zaal was het daarmee eens. Gelukkig suste Astrid Wittebolle de gemoederen met vriendelijke woorden voor Het Bezemklokje. Ze opperde ook enkele suggesties voor de heemkunde kring en opende dan officieel de tentoonstelling.

Iedereen genoot van de herkenbare foto’s, de interessante documenten in de kijkkasten en de op de luchtverplaatsingen draaiende kleding in het koor. De inspirerende drankjes en de lekkere realisaties van ons gastronomisch team (een bruidstaart in 3 verdiepingen kon natuurlijk niet ontbreken) deden nostalgische herinneringen opborrelen. Heemkunde was alom aanwezig en alle Bezemklokkers zagen dat het goed was !

© Dani Bellemans & Het Bezemklokje 2011-2018
laatste wijziging op 05/07/2019