Quiz

Start
Omhoog

 

‘Quist’ het (helaas niet) !

Op 26 januari 2014 ging de jaarlijkse quiz van Het Bezemklokje door in de zaal Sint-Pietershoek. Traditioneel werd het nieuwe jaar ingedronken met bubbels. Na de speech van de voorzitter brachten de deelnemers een eerbetoon aan Franz Andelhof, die in 2013 100 jaar geleden overleed : zij zongen uit volle borst zijn Lied van de Smid.

Dan begon de quiz. Niemand kende de vragen ! Nochtans hadden enkele deelnemers  geprobeerd om ze langs slinkse wegen te weten te komen, maar… de vragenopstellers waren onkreukbaar. Vier reeksen vragen over Turnhout : dokter Devriendt, het kleuterschooltje van het Bekestraatje, het Piskappelleke en miss Mokka waren enkele van de antwoorden. Wie ook de voornaam van toondichter Robson kende, kreeg een extra punt en kon een pluimpje verdienen. Enkel ploeg 1 wist dat het Sebastien was.

Tot na de derde reeks stonden drie ploegen aan de leiding met hetzelfde puntentotaal. In de vierde reeks maakten ‘De Winnaars’, die ook vorig jaar de quiz wonnen, het verschil. Een schiftingsvraag was dus eigenlijk niet nodig, maar werd toch gesteld omdat ze zo leuk was. Frans Leppens droeg in het Turnhouts het gedicht ‘Ons nief maaid’ voor en de deelnemers moesten raden hoeveel keer hij het woord maaid had gezegd.

Na de prijsuitreiking zakte alle stress weg. Stevige erwtensoep met worst en spek deed de laatste frustraties verdwijnen. Het gevarieerde buffet maakte kiezen moeilijk : pensen, gehaktbal en/of kippenboutje, krieken en/of peertjes, kaas en/of eiersalade, donker, licht en/of krentenbrood ? De wafels van moeder Lucienne vulden tot slot de laatste lege putjes.

Het was een veelzijdige dag : het verstand werd geprikkeld, de maag verwend, het gezellig samenzijn was geslaagd, alle Bezemklokkers tevreden !

© Dani Bellemans & Het Bezemklokje 2011-2018
laatste wijziging op 05/07/2019