Lustrum

Start
Omhoog

 

Er werd genoten op het lustrumfeest !

Op 27 april was iedereen paraat in de feestzaal van St-Pietershoek om het glas te heffen op het 5-jarig bestaan van onze vereniging. Marc Cornelis wilde van de gelegenheid gebruik maken om een woordje te ‘placeren’, maar werd prompt afgeblokt door twee assertieve vrouwelijke bestuursleden, die vonden “dat het plezant moest blijven”. Eigenlijk was de onderbreking geënsceneerd en afgesproken, want niemand zou aan de autoriteit van onze voorzitter durven raken. Later in de namiddag kreeg hij trouwens ruimschoots de gelegenheid om vooruit te blikken en de toekomst van onze vereniging toe te lichten. Karel Van Dooren, stichter-voorzitter, zette de start en de bedoelingen van Het Bezemklokje op een rijtje. Rita en Gil – met mannenhoed en sjaal – gaven bij een glaasje een overzicht van alle activiteiten die al in het verleden werden georganiseerd. Het waren er heel wat en ook van allerlei aard.

Het feestmaal, verzorgd door Drimavino, werd door iedereen erg gesmaakt – ook letterlijk – want er was geen half kroketje over. Het was trouwens niet enkel de maag die werd verwend en geprikkeld. Ook de puzzelvaardigheid van onze leden werd op de proef gesteld. Iedereen slaagde erin om de rebus die natuurlijk betrekking had op de vereniging feilloos op te lossen. Zij kregen allemaal een pluimpje voor hun inzet.

Daarna werd op de melodie van ‘De Snijdersbank’ het clublied ingeoefend. Alle kelen waren blijkbaar gesmeerd door de lekkere wijn en het dorstlessend water van Prik en Tik, want onder leiding van Rita was het resultaat al meer dan behoorlijk. Bij een volgende gelegenheid oefenen we opnieuw tot het perfect is !

Een andere voltreffer was het optreden van ‘t Heremenieke. Een 20-tal muzikanten-levensgenieters installeerden zich om 16.00 u in een zijzaal en vergastten onze leden op populaire liedjes. Karel en Adrienne openden de dans  en verschillende leden volgden hun voorbeeld. Daar moet echter nog aan gewerkt worden, want het dansenthousiasme ligt momenteel nog te laag.

Om 18.00 u kon iedereen tevreden naar huis: het was plezant geweest !

© Dani Bellemans & Het Bezemklokje 2011-2018
laatste wijziging op 05/07/2019