Bezemquiz

Start
Omhoog

 

En de winnaar is …

Zondag 29 januari 2012 was het dan eindelijk zover … ruimschoots op tijd arriveerden de eerste leden aan de parochiezaal St. Franciscus op Schorvoort. Het nieuwe ‘Bezemjaar’ werd ingezet met een glaasje bubbels en een korte speech van de voorzitter. Er hing een niet te  definiëren spanning in de lucht, een bepaalde zenuwachtigheid die pas afnam als alle leden aan tafel zaten … voor onze eerste ‘Bezemquiz’!

26 Quizzers schreven zich in en 60 namen er deel terwijl een 10-tal geïnteresseerden toekeken. Zowaar een overweldigend succes! De vragen, die alle over Turnhouts erfgoed gingen, werden grondig gewikt en gewogen … De mars van Turnhout, de eerste spadesteek van het ‘Nieuw gasthuis’, de foto’s van verloren hoekjes in onze stad, ze werden bijna allemaal geraden. De stemming zat er goed in en toen 5 ploegen eindigden met 23 op 30 punten bracht de schiftingsvraag uitsluitsel. Op 11 januari hadden we effectief 199 leden die hun lidgeld voor 2012 betaalden. Onder luid applaus overhandigde onze voorzitter aan elke winnaar een tentoonstellingscatalogus en een grote fles authentieke Gageleer, bier op fles met kurk, zo kunnen ze nog lang nagenieten!

Aansluitend werd een echte Kempense koffietafel geserveerd: pensen met appelmoes, gehaktballen met krieken, gebraad, kop, kaas, krentenbrood en nog zoveel meer. Een ware lust om naar te kijken, een festijn om van de genieten, en genoten werd er … sommigen  vergaten hun goede voornemens voor het nieuwe jaar en deden de tafel alle eer aan. Er werd gelachen, gepraat, gesnoept en volgens kenners niet gegeten maar gevr…

385 gehaktballen later ging iedereen voldaan naar huis. ’s Anderendaags kregen we nog heel wat telefoontjes, mailtjes en sms’jes van tevreden leden. Velen vroegen om herhaling van wat voor hen een onvergetelijke namiddag was! Ook wij, de bestuursleden, kijken met fierheid terug op zoveel blijheid en tevredenheid, op zoveel spontane en ongevraagde inzet van mensen die elkaar amper kennen. Alleen daarom al vraagt dit gebeuren misschien wel om een jaarlijkse herhaling? We zullen dit zeker overwegen.

Rita Dries

© Dani Bellemans & Het Bezemklokje 2011-2018
laatste wijziging op 05/07/2019