Van Anco tot Zellien

Start
Omhoog

 

Tentoonstelling ‘Van Anco tot Zellien’.

Vrijdag 5 juni 2009 - Openingsavond en receptie van onze tentoonstelling in het Erfgoedhuis op de Grote Markt in het bijzijn van ruim 100 genodigden. Het werd een zeer geslaagde avond die begeleid werd door Marc Cornelis, gevolgd door gastsprekers Flor Joosen (voorzitter UNIZO) en Cis Stijnen (burgemeester van onze Stad Turnhout), na het openingswoord van voorzitter Karel Van Dooren.

Tijdens het bezoek aan de expositieruimte kregen we veel positieve reacties. Deze trend zette zich verder de daarop volgende dagen en weken. Onze verwachting (1000 bezoekers) werd in de derde week al ingelost. Deze bezoekers (vooral uit Turnhout en aanpalende gemeenten, maar ook uit Tielt-Winge, Kruibeke, Kortrijk, Leuven, enz.) waren aangenaam verrast door de variatie en de opstelling van het getoonde materiaal. Dit vertaalde zich in een aantal nieuwe leden. De gidsbeurten op zondag konden op veel belangstelling rekenen. We willen langs deze weg deze gidsen en andere medewerkers nog eens extra bedanken voor hun vrijwillige inzet.


We hebben tevens genoten van de ludieke verhalen en anekdotes die we te horen kregen.

  • Sommige bezoekers waren zo zeer onder de indruk dat ze meermaals terugkwamen.

  •  Iemand ging naar huis om een kookboek van “MOE BAX” te halen (zal zeker besproken worden in een volgende editie van ons ledenblad)

  •  Iemand kocht onmiddellijk 4 brochures om te schenken aan zijn kinderen.

  •  Spijtig genoeg konden we niet alle handelszaken en bedrijven aan bod laten komen.

  •  Enkele bezoekers vonden het jammer dat ”hun” zaak niet besproken of getoond werd.

  •  Zeer originele invalshoek.

Referentie Artikel.
Datum: 5 Juni 2009
Auteur: Marc Cornelis
Datum van publicatie: Juli 2009

© Dani Bellemans & Het Bezemklokje 2011-2018
laatste wijziging op 05/07/2019