Activiteiten 2019

Datum activiteit: zondag 15 december 2019

De laatste activiteit van het jaar had zoveel succes dat Het Bezemklokje verplicht was om in twee groepen te werken. Gelukkig kregen beide groepen hetzelfde verhaal over kerstrituelen en de herkomst van de kerststal en de kerstboom. Om de leden helemaal in de kerstsfeer te brengen, werd er koffie met stol en jenever geserveerd. Nadien hingen verschillende leden hun kerstwensen in de kerstboom op de Grote Markt.


Datum activiteit: donderdag 31 oktober 2019

Een lezing over Poolse soldaten in de Kempen tijdens WO II door Machteld Venken in samenwerking met Taxandria, Geschiedkundige kring van de Kempen. 

Datum activiteit: zondag 1 september 2019

Nieuwsgierig naar het vernieuwde Heemmuseum in Arendonk bracht Het Bezemklokje een bezoek aan de plaatselijke heemkring Als Ice Can. Het museum bood o.a. info over de handgemaakte sigaren van Alto en een eerbetoon aan hun wielericoon Rik Van Steenbergen. Het werd een dag met voor ieder wat wils met veel aanwezige leden. 


Datum activiteit: zaterdag 22 juni 2019

In juni maakten we een busuitstap naar Nederland. Meer bepaald naar het klokkengieterijmuseum in Asten en naar het Boerenbondsmuseum in Gemert. Een stralende dag vol met interessante heemkundige zaken. Dat in Asten de grootste klokken ter wereld worden gemaakt was een verrassing en dat het Boerenbondsmuseum Bokrijk in een miniatuur versie is, maakte dit tot een bijzonder leuke uitstap. 

Asten

Gemert

Datum activiteit: zondag 17 maart 2019

Het Bezemklokje organiseerde voor de leden een bezoek aan het Sint-Jozefcollege, sinds 1935 gevestigd in het groen aan de rand van Turnhout in de Koningin Astridlaan 33. Vooral het stoomhuis met de twee stoomketels, die de school in het verleden van elektriciteit voorzagen en nu nog enkel gebruikt worden voor de verwarming, maakte indruk. 


Datum activiteit: zondag 27 januari 2019

Onze bezemquiz, met nieuwjaarsreceptie, lokte circa 90 leden naar de Sint-Pietershoek, een nieuw record! Zoals steeds werd er hard nagedacht en overlegd. Toch waren er ook lachende gezichten, vooral als de score meeviel.